Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εμπλουτισμός των Σχολικών Βιβλιοθηκών από το Δήμο Μοιρών
Εμπλουτισμός των Σχολικών Βιβλιοθηκών από το Δήμο Μοιρών PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 19 Δεκέμβριος 2008 00:00

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΙΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοίρες, 19/12/2008

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμπλουτισμός των Σχολικών Βιβλιοθηκών από το Δήμο Μοιρών

Πέντε τίτλοι έργων ντόπιων συγγραφέων στα χέρια των μαθητών

Τι πιο καλό και πιο αποδοτικό για ένα νέο, από το να πιάσει στα χέρια του ένα βιβλίο, να το διαβάσει και μέσα από αυτό να ενημερωθεί, να μάθει και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του. Και σίγουρα όταν αυτές οι γνώσεις, βγαίνουν μέσα από συγγράμματα ντόπιων συγγραφέων, το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο ικανοποιητικό. Στην περιοχή της Μεσαράς, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται πλούσιο συγγραφικό έργο, και θα ήταν ευχής έργο αν τα βιβλία των ντόπιων συγγραφέων έφταναν και στα χέρια των νέων της περιοχής μας.

Κάτι που φαίνεται να αναγνωρίζει ο Δήμος Μοιρών που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρεί σε μια σημαντική δράση για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων με πολύ καλά βιβλία ντόπιων συγγραφέων.

Ο Δήμος Μοιρών ξεκίνησε ήδη αυτή την προσπάθεια και σιγά σιγά θα εμπλουτιστούν όλες οι βιβλιοθήκες των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στόχος είναι η στήριξη των συγγραφέων που κατάγονται από την περιοχή, αλλά και η ώθηση των μαθητών στην ανάγνωση ενός λογοτεχνικού βιβλίου, δηλαδή να δοθεί η αφορμή ώστε οι μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή με τα βιβλία τα οποία εμπλουτίζουν τις βιβλιοθήκες των σχολείων τους.
Πέντε είναι οι τίτλοι των βιβλίων που επιλέχτηκαν από το Δήμο να ενισχύσουν τις βιβλιοθήκες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και συγκεκριμένα:

  • ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΜΑΣ του Γιώργου Σταματάκη
  • ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΑ του Ανδρέα Λενακάκη
  • ΠΑΛΑΙΪΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ του Γιάννη Αναγνωστάκη
  • ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ της Κλειώς Λούμου Μαρκάκη
  • ΠΙΚΡΑΛΗΘΙΝΑ του Αντώνη Μανδαλάκη

Από το Δήμο Μοιρών

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg