Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Ανακύκλωση Συσκευασιών PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2008 09:51

Ο Δήμος Μοιρών στα πλαίσια μιας σειράς ενεργειών που έχουν ως στόχο, αφενός την προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου την μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στην χωματερή, ξεκινάει σύντομα ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

 Ξεκινάμε μια φιλόδοξη προσπάθεια και ζητάμε την καθοριστική συμβολή σας στην επιτυχία του προγράμματος Ανακύκλωση τώρα -Διαλογή στη πηγή στο σπίτι, στο σχολείο, στην επιχείρηση .
Για την επιτυχία του προγράμματος ανακύκλωσης είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των Δημοτών.

Στα νοικοκυριά θα διανεμηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο, καθώς και ειδικός σάκος στον οποίο θα συγκεντρώνονται όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά. Τον σάκο οι πολίτες θα τον αδειάζουν στον ειδικό κάδο ανακύκλωσης (Μπλε κάδος) που θα τοποθετηθεί σε κοντινές αποστάσεις από τα σπίτια και τα καταστήματα.

Η ανακύκλωση αποτελεί μια σύγχρονη μορφή διαχείρισης των απορριμμάτων και στις μέρες μας είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε, καθώς οι αυξανόμενες καταναλωτικές ανάγκες, δημιουργούν συνεχώς μεγαλύτερο όγκο οικιακών αποβλήτων.

Η σωστή διαχείριση των αποβλήτων αυτών θα δημιουργήσει συνθήκες βιώσιμες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, οδηγεί στην εξοικονόμηση ενέργειας, συμβάλλει στην προστασία των δασών και μειώνει τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές.

Τα υλικά συσκευασίας περιλαμβάνουν:

  • Χάρτινες συσκευασίες-έντυπο χαρτί-εφημερίδες
  • Χαρτοκιβώτια που πρέπει να διπλώνονται για να μειωθεί ο όγκος τους
  • Πλαστικές συσκευασίες- μπουκάλια
  • Γυάλινες συσκευασίες
  • Κουτιά αναψυκτικών από αλουμίνιο
  • Σιδερένιες συσκευασίες όπως κονσέρβες

Ο Δήμος μας ξεκινάει σύντομα την Ανακύκλωση. Χρειάζεται να αποδείξουμε όλοι ότι μπορούμε με υπευθυνότητα και με μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά μας να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη λύση του προβλήματος.

Η Ανακύκλωση τώρα είναι στάση ζωής. Όλοι μαζί συμμετέχουμε ενεργά. Το καθαρό περιβάλλον είναι υπόθεση όλων των πολιτών.

 

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg