Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σύσκεψη για την κακοκαιρία "Ελπίς" στο Δήμο Φαιστού
Σύσκεψη για την κακοκαιρία "Ελπίς" στο Δήμο Φαιστού PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 24 Ιανουάριος 2022 14:36

Έκτακτη  σύσκεψη για τον κατάλληλο προγραμματισμό και οργάνωση, με αφορμή την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς» πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Φαιστού. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής το δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη και τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνη Κωνσταντουλάκη, Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Φασομυτάκη, Πρωτογενή Τομέα κ. Ιπποκράτη Σκαντζάκη, καθώς και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού κ. Μανόλη Καρανδινού.

Έκτακτη  σύσκεψη για τον κατάλληλο προγραμματισμό και οργάνωση, με αφορμή την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς»πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Φαιστού. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής το δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη και τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνη Κωνσταντουλάκη, Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Φασομυτάκη, Πρωτογενή Τομέα κ. Ιπποκράτη Σκαντζάκη, καθώς και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού κ. Μανόλη Καρανδινού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το πλαίσιο οργάνωσης, συντονισμού και συνεργασίας των υπηρεσιών, ενώ καταγράφτηκε η υφιστάμενη κατάσταση τόσο στην Πεδιάδα όσο και στον Ορεινό Όγκο του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα προσωπικού και μηχανημάτων, ενώ ελέγχθηκε και η επάρκεια σε αντιολισθητικές αλυσίδες για όσα οχήματα δεν μπορούν να επέμβουν στην περίπτωση ακραίων συνθηκών. Δόθηκε εντολή επίσης και τοποθετήθηκαν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όσα οχήματα κρίθηκε αναγκαίο. Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε επίσης, ότι όλα τα μέσα και το προσωπικό Δήμου και Αστυνομικού Τμήματος παραμένουν σε εγρήγορση και πλήρη ετοιμότητα.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η ένταση της κακοκαιρίας σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας και την Τρίτη, επικαιροποιήθηκε το σχέδιο δράσης με βάση τις υφιστάμενες συνθήκες και τονίστηκε η ανάγκη της συνεργασίας Δημοτικής Αρχής, Πολιτικής Προστασίας και Αστυνομικών Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το ότι τα φαινόμενα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ενημερώνονται διαρκώς για την ένταση και την επικινδυνότητα των φαινομένων, αλλά και να υπακούν στις υποδείξεις των Αρχών.


 

Χάρτης περιοχής

map.jpg