Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Πρόγραμμα Στήριξης Φοιτητών 2021 Δήμου Φαιστού
Πρόγραμμα Στήριξης Φοιτητών 2021 Δήμου Φαιστού PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 16 Νοέμβριος 2021 11:30
Ο Δήμος Φαιστού στηρίζει τους Φαίστιους φοιτητές, μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και σπουδάζουν για πρώτη χρονιά σε Δημόσια Ιδρύματα της Ελλάδας, μακριά από το σπίτι τους.
Το πρόγραμμα «Σου Έχω Πεσκέσι» αφορά στην τακτική διανομή δέματος με τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης στους ωφελούμενους φοιτητές ώστε να τους βοηθήσει στα πρώτα βήματα της νέας τους ζωής.
Υλοποιείται με την ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΚΟΥΤΕΛΙΚΟΥ του Δήμου, μέσα από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας.
Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι φοιτητές, πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση στον Δήμο Φαιστού - οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους - έως την 25 /11/2021.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου και θα πρέπει να υπάρχουν συνημμένα τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς φοιτητές
2. Βεβαίωση σπουδών τρέχοντος Ακαδημαϊκού έτους
3. Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Ε1 και Τελευταίο Εκκαθαριστικό Σημείωμα
4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
5. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στο Δήμο (Λογαριασμός ΔΕΚΟ κ.τ.λ.)
6. Ηλεκτρονικό Μισθωτήριο Συμβόλαιο φοιτητή ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία.
7. Βεβαίωση ανεργίας γονέα (αν υπάρχει) .

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2892340217.
Η αξιολόγηση των αιτούντων θα γίνει βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων με προτεραιότητα τις οικογένειες με άνεργους γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες κτλ.

Στηρίζουμε τα νέα παιδιά που φεύγουν για πρώτη φορά από το σπίτι προκειμένου να σπουδάσουν στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας.
Σε αυτά τα πρώτα τους βήματα, ο Δήμος στέκεται δίπλα τους προσφέροντας το Δέμα Αγάπης με αναγκαία προϊόντα της καθημερινότητας ώστε να τους βοηθήσει, και αυτούς και τις οικογένειές τους, να έχουν μια έγνοια λιγότερη.

 

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg