Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμος Φαιστού και Φυτικοί Παραγωγοί όλης της Κρήτης
Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμος Φαιστού και Φυτικοί Παραγωγοί όλης της Κρήτης PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 08 Ιούλιος 2021 09:00

Τα αγροτικά προβλήματα της Κρήτης και του Δήμου Φαιστού ειδικότερα, πρόκειται να τεθούν στο επίκεντρο στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα, υπό τον Υπουργό Σπήλιο Λιβανό.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων Φυτικής Παραγωγής όλης της Κρήτης, ενώ το Δήμο Φαιστού θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Ορφανουδάκης, καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρωτογενή Τομέα Ιπποκράτης Σκαντζάκης. Το ραντεβού κλείστηκε μετά την έναρξη των συνομιλιών που υπήρξαν στο πλαίσιο παρουσίασης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα Χανιά.

Στη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μανώλης Ορφανουδάκης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Ιπποκράτης Σκαντζάκης κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την αγροτική ανάπτυξη.

Κατ' αρχάς τέθηκε το ζήτηματης διαχείρισης υδάτινων πόρων, το ζήτημα εμπλουτισμού του φράγματος Φανερωμένης από τον Πλατύ Ποταμό, καθώς και το ζήτημα δημιουργίας όλων των μικροφραγμάτων και έργων που προωθεί ήδη ο Δήμος Φαιστού. Σε επίπεδο αγροτικού συλλόγου και θερμοκηπιακής παραγωγής τέθηκαν προτάσεις σε δύο άξονες. Αφενός, το θέμα ένταξης στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, δράσεων για την ενίσχυση της τυποποίησης και συσκευασίας των αγροτικών προϊόντων, με σκοπό την δημιουργία υπεραξίας. Αφετέρου, τέθηκε
επίσης το ζήτημα ενίσχυσης δράσεων, φιλικών προς το περιβάλλον.

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Ορφανουδάκης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία Δήμου και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και υποστήριξη.

Ο υπουργός δήλωσε ενδιαφέρον για τις προτάσεις του δήμου Φαιστού, ενώ δεσμεύθηκε πως στο άμεσο διάστημα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δήμο Φαιστού για να δει από κοντά όλα τα θέματα.

 

att00019.jpg

att00022.jpg

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg