Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

grigoris-nikolidakis-2.jpg

Νικολιδάκης Γρηγόριος

Φοίτησα το 1980 – 1986 στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Μιλάνου.

Την τετραετία 1990 – 1994 υπηρέτησα τον Δήμο Μοιρών ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και ως Αντιδήμαρχος αμισθί. Ενδεικτικά έργα, η αγορά οικοπέδου για την επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών, η κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών και Καπαριανών, καθώς και η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και αντιπλημμυρικών έργων.

Aπό τη θέση του Αντιδημάρχου 1994 – 1998 πραγματοποιήθηκε η αγορά οικοπέδου, η κατασκευή του ΕΠ.ΑΛ. Μοιρών, η επέκταση του δικτύου ύδρευσης έως την περιοχή Ξηροκάμπια και η δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων.

 

Την τετραετία 2002 – 2006 ως Αντιδήμαρχος, αποπερατώθηκε το Δημαρχείο Μοιρών, και η κατασκευή του Γ.Ε.Λ. Μοιρών.Επίσης, κατασκευάσθηκε το βοηθητικό κολυμβητήριο καθώς και το κλειστό γυμναστήριο, το έως τότε προπονητήριο Μοιρών μετετράπη σε εθνικών προδιαγραφών στάδιο, ενώ συνεχίσθηκε η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου και η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

2010 – 2014, ως υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, ολοκληρώθηκε η ανάθεση του βιολογικού καθαρισμού Μοιρών.

Δημοπρατήθηκαν τα αποχετευτικά δίκτυα Καστελίου, Πετροκεφαλίου και Γαλιάς και εγκαταστάθηκαν οι συνδετήριοι αγωγοί με τον βιολογικό καθαρισμό Μοιρών.

Ολοκληρώθηκε το αποχετευτικό δίκτυο Τυμπακίου και αναβαθμίσθηκαν τα γήπεδα Βόρων και Γαλιάς.

Πραγματοποιήθηκε η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Κάτω Ζαρού, και του κεντρικού δρόμου των Βοριζίων.

Εντάχθηκε το δίκτυο άρδευσης της γεώτρησης νερού στην τοποθεσία Κούρτες, και το οδικό δίκτυο σε Βορίζια, Καμάρες και Μαγαρικάρι.

Εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και το 1ο Δημοτικό σχολείο Τυμπακίου, εκπονήθηκαν μελέτες για τη νομιμοποίηση των δρόμων Κόκκινου Πύργου και Καλαμακίου, και δόθηκε η έγκριση για την περίφραξη του αεροδρομίου Τυμπακίου κατά μήκος της παραλίας.

Τέλος, ολοκληρώθηκαν μελέτες έργων αξίας 2.000.000 ευρώ. Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και πολλές από αυτές δημοπρατήθηκαν και ξεκίνησε η κατασκευή τους (π.χ. πλατεία Φανερωμένης, πλατεία Λαλουμά, Βόρων, Σίβα, Καμηλαρίου, Πιτσιδίων, αναβάθμιση ορειβατικού καταφύγιου Ζαρού και διαμόρφωση εξωτερικού χώρου) κ.τ.λ..

Στα προαναφερθέντα έργα ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων είχα την αποκλειστική ευθύνη από τη φάση του σχεδιασμού, το συντονισμό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας έως την τελική έκβαση.

Χάρτης περιοχής

map.jpg