Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Αυτοψία Λίγο Πριν την Έναρξη των Εργασιών στην Πλατεία Δασκαλογιάννη
Αυτοψία Λίγο Πριν την Έναρξη των Εργασιών στην Πλατεία Δασκαλογιάννη PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 03 Αύγουστος 2021 07:23

Τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν από την έναρξη των εργασιών στην πλατεία Δασκαλογιάννη στις Μοίρες, διευθέτησαν στο πλαίσιο αυτοψίας τους ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Φασομυτάκης.

Στην αυτοψία συμμετείχαν επίσης ο ανάδοχος του έργου, οι αρμόδιοι μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ του Δήμου Φαιστού Μανώλης Ορφανουδάκης. Στη διάρκεια του επιτόπιου ελέγχου, δήμαρχος και αντιδήμαρχος σε συνεργασία με τους μηχανικούς έδωσαν τις αναγκαίες απαντήσεις πάνω σε λεπτομέρειες που αφορούν στο έργο, ενώ σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ καθόρισαν τις τοποθετήσεις των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Δήμαρχος, αντιδήμαρχος και μηχανικοί των τεχνικών υπηρεσιών ζήτησαν την τάχιστη έναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου, με τον ανάδοχο να δεσμεύεται ενώπιον όλων, πως οι εργασίες θα εκκινήσουν άμεσα.

«Το έργο ανάπλασης στην πλατεία Δασκαλογιάννη αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων και αναπλάσεων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας» ανέφερε με δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης για να προσθέσει:

«Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει ολόκληρη την περιοχή και συμπληρώνει μια σειρά από παρεμβάσεις που ήδη πραγματοποιούνται».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης αναφέρει:
«Μια σειρά από έργα βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας. Εμείς έχουμε ως στόχο να αναδείξουμε ένα σημαντικό διατηρητέο κτίσμα όπως είναι η βιβλιοθήκη μας, αλλά και να δώσουμε μια νέα πνοή σε μια όμορφη πλατεία του Δήμου μας. Στο μεταξύ, συνεχίζουμε δεκάδες έργα, ενώ δεν σταματούμε να διεκδικούμε τόσο από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων όσο όμως και από Ευρωπαϊκά Προγράμματα».

Το έργο

Συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 350.000 ευρώ έχει το έργο ανάπλασης της πλατείας Δασκαλογιάννη. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης. Ησυνολική παρέμβαση αφορά έναν χώρο σχεδόν 1.300 τετραγωνικών μέτρων, ενώ περιλαμβάνει αναπλάσεις της οδού Αγίας Παρασκευής και της οδού Ρήγα Φεραίου, με σκοπό την ανάδειξη του διατηρητέου κτίσματος της βιβλιοθήκης.Ταόρια της πλατείας παραμένουν ως έχουν ενώ αποξηλώνονται οι υπάρχουσες κατασκευές, όπως πεζοδρόμια και όλη η ασφαλτόστρωση. Αστικός εξοπλισμός όπως παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και stand ποδηλάτων θα τοποθετηθούν σε διακριτές θέσεις, ενώ στο πλαίσιο της αναβάθμισης προβλέπεται η φύτευση μεγάλου δέντρου για σκίαση στο κέντρο του αμφιθεατρικού χώρου. Οι υφιστάμενες φυτεύσεις διατηρούνται και διαμορφώνονται τα παρτέρια τους. Ο χώρος κίνησης των οχημάτων επίσης θα επιστρωθεί με κυβόλιθους από τοπικό πέτρωμα.

 

att00004.jpg

att00007.jpg

att00010.jpg

 

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg