Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Από τις Καθαρότερες Βραβευμένες Παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες Διαθέτει ο Δήμος Φαιστού
Από τις Καθαρότερες Βραβευμένες Παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες Διαθέτει ο Δήμος Φαιστού PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 16 Ιούλιος 2021 12:45
Σε δύο ειδικές τελετές, παρουσία του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, πραγματοποιήθηκε η ανάρτηση των σημαιών για το 2021 στις παραλίες των Ματάλων και του Κόκκινου Πύργου. Αύριο, Παρασκευή 16 Ιουλίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί επίσης ειδική τελετή ύψωσης Γαλάζιας Σημαίας και στην παραλία Καλαμακίου, η οποία είναι η τρίτη πολυσύχναστη παραλία του Δήμου Φαιστού, η οποία αποκτά Γαλάζια Σημαία. Στο πλαίσιο της ειδικής τελετής, τονίστηκε αφενός η σημαντική αναβάθμιση των παραλιών τα δύο τελευταία χρόνια σε επίπεδο υποδομών και εγκαταστάσεων, που έχει αναγνωριστεί και από τους Διεθνείς επόπτες Γαλάζιας Σημαίας, καθώς και το γεγονός πως οι αναλύσεις υδάτων και στις τρεις παραλίες από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, τις κατατάσσουν ανάμεσα στις καθαρότερες παραλίες της Ελλάδας.
Τονίζεται επίσης πως ειδικότερα στις παραλίες Ματάλων και Κόκκινου Πύργου, ήδη από πέρυσι εφαρμόζεται ειδικό πρωτόκολλο CovidFree, με διαρκείς απολυμάνσεις στις ξαπλώστρες και στις εγκαταστάσεις, αλλά και καθαρισμούς σε δύο βάρδιες. Στην παραλία Κόκκινου Πύργου μάλιστα, εφαρμόζεται από φέτος και νέο πρωτόκολλο ασφάλειας πεζών, με μονοδρομήσεις στο παραλιακό μέτωπο, νέα πεζοδρόμηση και θέσεις στάθμευσης τόσο για οχήματα, όσο και για ΑμεΑ.

«Από πέρυσι έχει εκκινήσει μια τεράστια προσπάθεια ώστε να έχουμε τρεις πολυσύχναστες παραλίες μας με Γαλάζια Σημαία» ανέφερε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:
«Αυτή η προσπάθεια φέτος απέδωσε καρπούς, μετά από σκληρή δουλειά. Η προσπάθεια ασφαλώς συνεχίζεται με τεράστιο κόπο απ' όλους τους συνεργάτες μας κι εθελοντές, αφού η διατήρηση της Γαλάζιας Σημαίας παραμένει πολύ σύνθετη υπόθεση. Παρ' όλα αυτά, καθημερινά ξεπερνάμε τον εαυτό μας και προσπαθούμε να παρέχουμε συνεχώς καλύτερες και ασφαλέστερες υπηρεσίες προς όλους τους επισκέπτες και λουόμενους, τους οποίους και καλούμε να επισκεφθούν και να εμπιστευθούν τις βραβευμένες ακτές μας, αλλά και όλες τις ακτές του Δήμου μας».
Στις τελετές, το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του κλιμακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παραρτήματος Μοιρών, Αντώνιος Αλεξανδράκης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου, Νικόλαος Κομονταχάκης, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Φασομυτάκης, Αντώνης Κωνσταντουλάκης και Ιπποκράτης Σκαντζάκης, καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας Πιτσιδίων - Ματάλων Κώστας Σπινθάκης.
Στην τελετή ύψωσης της Γαλάζιας Σημαίας στα Μάταλα παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των ναυαγοσωστών, ενώ στην τελετή στον Κόκκινο Πύργο, συμβολικά πραγματοποίησε περιπολία εκτός των ορίων κολύμβησης, το φουσκωτό ναυαγοσωστικό σκάφος, που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των λουόμενων στις βραβευμένες παραλίες. Και οι δύο σημαίες υψώθηκαν συμβολικά για πρώτη φορά από τον ίδιο τον Δήμαρχο Φαιστού.
flag_2.jpg
flag_4.jpg
flag1.jpg
flag3.jpg
flag4.jpg
 

Χάρτης περιοχής

map.jpg