Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Οργανωτική Δομή Δημοτικό Συμβούλιο Νέων
Δημοτικό Συμβούλιο Νέων

Με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3443/2006, καθιερώθηκε ο θεσμός των τοπικών Συμβουλίων Νέων.

Ο Δήμος Φαιστού, έθεσε από τις πρώτες προτεραιότητες του, τη προσπάθεια να φέρει τους νέους ποιο κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση σε μία εποχή που πολλοί παρουσιάζουν τους νέους ως αδιάφορους απέναντι στην πολιτική και την ενασχόληση με τα κοινά, διέκρινε λοιπόν ότι μέσω του νέου θεσμού μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μία νέα διέξοδο η οποία θα ενεργοποιήσει τους νέους και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τους για τα τοπικά προβλήματα που άπτονται της ηλικίας και των οραμάτων τους. Εξάλλου, σήμερα μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της ΕΕ είναι η ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των νέων στα κοινά. Τα κράτη μέλη της Ένωσης καλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ασκήσουν κατάλληλες πολιτικές προκειμένου να ενισχύσουν τη νεανική συμμετοχή στα τοπικά συμβούλια.

Στα ΤΣ συμμετέχουν νέοι δημότες ηλικίας 15 με 28 ετών, ενώ το τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο υποχρεώνεται να ανοίξει μητρώα νέων. Προβλέπεται μία ετήσια τακτική συνέλευση των εγγεγραμμένων στα μητρώα, ενώ διασφαλίζεται και η δυνατότητα έκτακτων συνελεύσεων.

1 Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Μοιρών
2 Μέλη Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Μοιρών

Χάρτης περιοχής

map.jpg