Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική
Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 21 Αύγουστος 2008 02:36

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» λειτουργεί στο Δήμο από 2002 και χρηματοδοτείτε από Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης. Μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί συνολικά 300 άτομα περίπου ενώ τα περιστατικά που εξυπηρετούνται την τρέχουσα περίοδο από είναι 150 περίπου.

Η ομάδα του προγράμματος παρέχει τις υπηρεσίες της κατ΄ οίκων και αποτελείται από μία κοινωνική λειτουργό, μία νοσηλεύτρια και δύο οικογενειακούς βοηθούς παράλληλα η ομάδα υποστηρίζεται από παθολόγο, φυσιοθεραπευτή και μία δεύτερη νοσηλεύτρια οι είναι εξωτερικοί συνεργάτες του προγράμματος.

Οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα είναι κυρίως μοναχικά άτομα με αναπηρία ή με χρόνια προβλήματα υγείας τα οποία δυσκολεύονται να αυτοεξυπηρετηθούν και να εξασφαλίσουν πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγεία του Δημοσίου.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι:

  • Συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη
  • Νοσηλευτική φροντίδα
  • Πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα
  • Διευκόλυνση για την ικανοποίηση πρακτικών καθημερινών αναγκών (καθαριότητα σπιτιού, ατομική καθαριότητα, προετοιμασία φαγητού, πληρωμή λογαριασμών, επικύρωση ιατρικής συνταγογράφησης κ.λ.π.)
  • Επαφές με ασφαλιστικούς οργανισμούς και υπηρεσίες προνοίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι ωφελούμενοι στην διεκπεραίωση υποθέσεων τους.
  • Ενημέρωση σε θέματα υγείας και πρόληψης

Στο Δήμο Μοιρών όπου το 17% του πληθυσμού αποτελείται από ανθρώπους πάνω από 65 ετών, μεγάλο μέρος των οποίων είναι διασκορπισμένοι σε μικρούς οικισμούς μακριά από οποιαδήποτε δημόσια ή ιδιωτική δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψής και με δεδομένη τη μεγάλη απόσταση της περιοχής από τα οργανωμένα Νοσοκομεία του Νομού, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι μια πολύ σημαντική δομή κοινωνικής παρέμβασης.

 

Επικοινωνία

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg